Porto

Porto to wino wzmacniane pochodzące z regionu o tej samej nazwie na północy Portugalii.

Porto

Porto to wino wzmacniane pochodzące z regionu o tej samej nazwie na północy Portugalii. Aby uzyskać w winie czekoladowo wiśniową słodycz przerywa się fermentację poprzez dolanie destylatu z wina uzyskanego z tej samej odmiany winogron. W wyniku tego procesu otrzymuje się wino słodkie i wzmacniane. Dolany destylat podwyższa zawartość alkoholu w winie i nadaje mu aksamitności. Tak jak Porto, nasza czekolada jest wzmacniana  i pokryta wiśniami w spirytusie. Aby nadać jej niepowtarzalny, charakterystyczny, dębowy zapach leżakuje zawczasu w whiskey. Fiołki w cukrze i wanilia  oddają bogactwo niuansów smakowych tego wina i  podkreślają jego słodycz. Intensywna w aromatach, zharmonizowana w smaku.

Zawartość kakao: 60,1%
Waga: 30g

Rezerwacja