Pinot Noir

Odmiana ta jest jedną z najtrudniejszych w uprawie i winifikacji odmian. Jedną z tych, które dając fascynujące wina stoją w opozycji do win o mocnym kolorze i wysokiej taniczności.

 

pinot noir

Odmiana ta jest jedną z najtrudniejszych w uprawie i winifikacji odmian. Jedną z tych, które dając fascynujące wina stoją w opozycji do win o mocnym kolorze i wysokiej taniczności. Pinot ma cienką skórkę, co sprawia ze daje wina o jasno-rubinowym zabarwieniu. W aromatach odnajdziemy bukiet owoców leśnych i ściółki. W smaku natomiast połączenie ekstraktu i delikatnej taniny. Czekolada Pinot Noir zanim zostanie zamieniona w tabliczkę leżakuje w dymie z mokrego siana aby podkreślić obecność jeżyn i malin, które znajdują się na wierzchu gotowej już tabliczki smakołyku.

Zawartość kakao: 70,4%
Waga: 30g

 

Rezerwacja